Actionset

Een snelle workflow is voor fotografen van belang. Want het gaat je immers veel tijd schelen! Ik bewerk altijd met actions, dit heb ik ook altijd gedaan. Inmiddels heb ik mijn eigen actions gemaakt en verkoop ik deze aan andere fotografen om te gebruiken! Spreekt mijn stijl van bewerken je aan? Dan is mijn actionset geschikt!

Bekijk hieronder hoe ik mijn foto's bewerk met deze actionset. Echte bewerkingstijd: 1 minuut en 20 seconden

WAT ZIT ER IN DEZE ACTIONSET?

 

  • Retouch - Soften Skin, Brighten eyes, Sharpen lashes, Whiten teeth & eyes

  • Finish it up! - Less red, Show those shadows, Contrast + bit matte, Lighten up + Darken & Lighten

  • Dark/Light 

  • Extra contrast + a bit more highlights

  • Black & white contrast - Extra contrast, Midtones, Highlights, Shadows, Whites, Brighter, Bit more contrast, Blacks, Black&White + Darken & Lighten

  • Black & White moody - Brighten, Extra moody, Moody, Black&White, Darken & Lighten

jodydeijnenphotographyactionset.jpg

Dit product is alleen voor Adobe Photoshop CC - NIET voor CS6 en eerdere versies - en is ook niet gangbaar met Adobe Lightroom, Lightroom CC en Adobe Camera RAW (ACR) of Adobe Photoshop Elements. 

Het belangrijkste om te onthouden bij gebruik van actions is dat ze ontworpen zijn om je workflow aanzienlijk te versnellen door je een consistente startplek te geven. Het is erg onwaarschijnlijk om 1-klik bewerkingen te hebben tenzij je perfect je licht en je witbalans kunt regelen tijdens het nemen van elke foto. Gebruik daarom de ‘opacity’ van de action in het palet van de lagen om je gewenste beeld te krijgen. 

Voor elke action kan de ‘opacity’ van elke laag worden aangepast naar persoonlijke voorkeur. 

Actions zijn maar een klein deel van de uiteindelijke foto productie. Tijdstip van de dag, keuzes in je uitrusting, lenzen, hoeken en diepte van het veld hebben allemaal een veel diepgaander effect op je foto’s vergeleken met welke action dan ook. Neem dit in overweging wanneer je ontevreden bent met het resultaat van je bewerking.