Newborn

Jody biedt studio en lifestyle newborn fotografie reportages aan

 

Jody fotografeert newborn baby’s zowel in haar studio in Middelburg, als in jouw eigen huis.

 

Jody staat bekend om haar tijdloze creativiteit en gevoel voor momenten, evenals het vastleggen van de spontane en echte interactie, wat foto’s oplevert die je voor altijd zult koesteren.

Newborn reportages in de studio

 

Newborn reportages in de studio worden normaal gesproken binnen de eerste 3 weken na de geboorte gedaan voor een natuurlijke shoot, of binnen de eerste 2 weken voor een geposeerde shoot. Veel klanten vinden het leuk om een mix te hebben tussen natuurlijke foto’s en een geposeerde reportage. Families die houden van de lifestyle omgeving, maar vinden dat hun huis niet genoeg licht geeft, kunnen kiezen voor een reportage in de studio.

 

In de studio staat een tweepersoons bed en zijn grote ramen aanwezig waardoor een prachtige setting gecreëerd wordt. Alle gezinsleden worden betrokken in deze reportages.

 

Ik heb veel ervaring en veel training gehad in het poseren van baby’s. Nooit zal jouw kindje in een onveilige positie gelegd worden.
 

Let erop dat mijn manier van poseren klassiek is. Ik gebruik geen pakjes en gewaden, ik maak geen schildpad, pompoen of iets anders qua verkleden van jouw kindje en gebruik geen hoofd bandjes en andere accessoires.
 

De foto’s zullen tijdloos, mooi en klassiek zijn. Ik neem maar een beperkt aantal geposeerde newborn reportages per maand aan. De reportages duren tussen de 2 en 3 uur.

Newborn lifestyle reportages

 

Newborn lifestyle reportages zijn de ideale manier op een relaxte manier jouw baby vast te leggen bij jou thuis.

 

Het is een geweldige manier om foto’s te krijgen in de babykamer, met huisdieren, etc. Tijdens deze reportage leg ik het gezin vast op een manier zoals jullie echt zijn. Ook broertjes en zusjes doen het goed en zijn op hun gemak in hun eigen omgeving, waardoor ik de spontane momenten goed vast kan leggen. Er wordt niet geposeerd tijdens de lifestyle reportage, waardoor de natuurlijke interactie het enige is dat wordt vastgelegd. Alle gezinsleden worden betrokken in deze reportage.

 

Newborn Lifestyle sessies zijn het mooist tussen 2 en 4 weken na de geboorte.

 

In tegenstelling tot een geposeerde reportage is een wat oudere newborn perfect voor een lifestyle reportage, omdat ze wat actiever zijn en meer oogcontact zullen maken nadat ze de 2 weken zijn gepasseerd.

016JDP_dierickx_fotograafzeeland_.jpg
Voor alle informatie en prijzen kun je hieronder mijn brochure downloaden. Heb je vragen?
Ik beantwoord ze graag!
Download brochure & prijzen

Waar moet je op letten bij het zoeken naar een newborn fotograaf?
 

Het is vrij makkelijk om fotografen te vinden die alleen of ook newborn fotograferen. Maar het vinden van een goede fotograaf kan best een opgave zijn. Zorg ervoor dat je op tijd begint met zoeken naar de fotograaf die bij jullie past en boek maanden van te voren, want de meeste (goede) newbornfotografen zijn meestal al geboekt voor de komende weken of maanden. Een paar dingen die je in gedachten moet houden tijdens je zoektocht:

 

  • Van welke stijl fotografie houd je?

  • Houd je van geposeerde foto’s, of meer natuurlijk?

  • Hoelang fotografeert de fotograaf al newborns? En welke opleidingen/workshops heeft de fotograaf gevolgd?


Elke fotograaf is anders. Elke fotograaf heeft zijn of haar eigen stijl van fotograferen. Sommige van ons zitten al ontzettend lang in dit vak en hebben enorm veel ervaring (top als je veiligheid hoog in het vaandel hebt staan), sommige zijn bezig met het opbouwen van hun portfolio en anderen houden er meer van om op een natuurlijke manier te fotograferen en sommige fotografen werken weer veel met accessoires. Er is zeker weten een fotograaf voor iedereen! Twijfel nooit om vragen te stellen. Het gaat om de veiligheid van je baby en daar mag niet al te luchtig over worden gedacht. Vraag zoveel je wil om ervoor te zorgen dat jij de fotograaf vindt die bij jullie past.

Je kunt erop vertrouwen dat je kindje in goede handen is. Ik heb uitgebreide training gevolgd en vele oefening gehad in het poseren van baby’s. Nooit zal jullie baby in een gevaarlijke positie komen te liggen. Ik heb verschillende workshops gevolgd in Nederland bij Marjan Laban Fotografie en in Australië bij Erin Elizabeth Photography. Ik fotografeer jullie baby op een pure, natuurlijke en tijdloze manier, of het nu een geposeerde sessie of een lifestyle sessie is.