De geboorte van Bian

Bijgewerkt: 29 mei 2018Op 25 april wordt er tijdens een prachtige bevalling een mooi meisje geboren. De ouders ontmoet ik maanden eerder en we hebben eigenlijk meteen een leuk en ontspannen gesprek. De mama en ik blijven maar kletsen! Ze weet na de eerste twee bevallingen nu bij de derde goed wat ze wil. Alles is uitgestippeld. Ze is dan ook niet goed in haar rust pakken en regelt wat af. Zelfs wanneer ze haar to-do-lijst klaar heeft vindt ze nog genoeg om te doen ;)

We hebben in de tussenperiode veel contact en wanneer ik officieel stand-by sta nog net iets meer. Ze bevalt ontzettend snel en voelt pas echt weeën als ze al bijna volledige ontsluiting heeft dus ik blijf in de buurt.

De avond van 25 april is het dan zo ver. We hebben al best wel even contact die dag en ik benoem het iedere keer weer. BEL ME! Bel me op tijd! Liever een keer voor niets dan dat ik te laat ben! En toch krijgt de mama het voor elkaar om (terwijl ze al vol in de weeën zit en dat dus niet door heeft) te twijfelen en tegen haar man en verloskundige te zeggen ‘ah, het is denk ik nog niet nodig om Jody te bellen hoor’.

Gelukkig denkt haar man daar anders over en belt hij! Ik pak dan ook meteen mijn tas en vertrek.

"BEL ME! Bel me op tijd!"

Om 23:00 stap ik binnen en merk dat er een fijne en ontspannen sfeer hangt. Fijne rustige muziek, kaarsjes aan. Haar moeder vult samen met de stagiaire het bad, de mama zit in rust de nu nog lichte weeën op te vangen en haar man steunt haar waar hij kan. Ik moet lachen want zelfs nu kan ze het nog niet goed loslaten en is ze nog van alles aan het regelen. “Staat de filmcamera goed?” “Is het water niet te warm?” “Moet dat nog even opgeruimd worden?” zijn dingen die dan regelmatig tussen de weeën door voorbij komen.

Ik ben ontzettend blij dat ik er ben want om 23:38 worden de weeën heel heftig en ze weet… dan gaat het niet lang meer duren. Nu heb ik nog mooi een hoop momenten tussen de papa en de mama vast kunnen leggen.

Om 23:41 heeft ze het echt even zwaar en zijn de weeën ontzettend heftig.

“Ze komt hoor!” roept ze al vrij snel erna. Ze wil in het bad stappen maar het is te warm. Iedereen zorgt er nu voor dat er zo snel mogelijk nog wat koud water bij komt. Het is nog even spannend maar ze haalt het om in bad te stappen. Ze zit eerst op haar knieën waarna de verloskundige zegt dat ze misschien beter even kan liggen. Wanneer ze gaat liggen lijkt ze meer te ontspannen en zonder te persen zien we om 23:54 al haartjes!

“Ze komt hoor!”

Heel geleidelijk zonder te persen wordt het hoofdje geboren. De papa ondersteunt het hoofdje en helpt met haar schoudertjes. Wauw! Ik heb nog niet eerder een bevalling zoals deze gezien. De rust, zo kalm... Alles lijkt vanzelf te gaan.

En onder begeleiding van de vader wordt om 23:54 hun derde meisje geboren! Ze laten haar nog even onder water en nemen hun kindje daarna in hun armen. Ze is ontzettend rustig, laat bijna niet van zich horen. De mama vraagt of alles wel goed is en de verloskundige zegt dat alles helemaal goed is en dat ze gewoon heel relaxt is.

En zo ziet het er ook uit! Wat een fijne manier om geboren te worden.

Een poos kroelen en bewonderen ze hun derde knappe meisje en daarna haalt oma de twee grote zussen uit bed. Ze kijken vol bewondering en mogen bloemen in het water gooien. Nog een poos zitten ze in bad en ze drinkt ook meteen al goed.

Ze kiezen ervoor om de placenta uit te laten kloppen dus deze wordt in een bakje gedaan wat blijft drijven.

Ik ben zo ontzettend blij dat ik deze bevalling vast mocht leggen. Een prachtige thuisbevalling, in bad, zoveel rust. De mama heeft alles alleen gedaan met de ondersteuning van de papa. Kon elke bevalling maar zo fijn verlopen!

Welkom kleine lieve Bian. Je bent in een mooi en warm gezin terecht gekomen.

#geboortefotograaf #geboorte #meisje #badbevalling #fotograafzeeland #jodydeijnenphotography

443 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

N I E U W S B R I E F

W E R K G E B I E D

G E B O O R T E
 

N E D E R L A N D  &  B E L G I E

G O E S - T E R N E U Z E N  - B R E D A -
B E R G E N  O P  Z O O M- R O T T E R D A M - A N T W E R P E N - B R U G G E - G E N T - B R U S S E L
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
Zeeland, Nederland | info@jodydeijnenphotography.com | (+31)611509694
© Dont steal, be creative :)