De geboorte van Hugo!

Bijgewerkt: 29 mei 2018
Maandag 26 februari moet ik om half 8 in het ziekenhuis aanwezig zijn. Daar wacht ik Manon en Richard op waar ik de keizersnede van ga fotograferen!


Ik neem deze opdracht van Marry over en we vinden het eigenlijk allemaal jammer dat Marry er zelf niet bij kan zijn aangezien ze de geboortes van de vorige twee kinderen ook vast heeft mogen leggen. Toch zonde wanneer je dan de serie niet af kunt maken. Maar natuurlijk doe ik het wel met liefde.

Ik merk een gezonde spanning bij beide. We volgen de verpleegkundige naar de kamer van Manon. Vanwege drukte is het een kleine kamer maar ik zie veel daglicht dus voor mij is het dan al snel perfect ;) Ook Manon en Richard lijkt het niet uit te maken.

Het is een mooie dag en het leuke is dat ze tegen vrienden en familie niets gezegd hebben. Zo blijft het voor hen toch nog een verrassing!

Om 08:15 komen ze wat vragen stellen en standaard onderzoeken doen bij Manon. Bloeddruk, bloed prikken.

Ze bellen om 08:30 nog even met ouders om te vragen hoe het met de kinderen -die daar logeren- gaat. Ze bellen normaal gesproken altijd even dus ze doen nu net of het een normale dag zal zijn. De oudste is thuis van school met de smoes dat het studiedag is. Opa en oma lijken niets door te hebben ;) Manon moet haar lach inhouden wanneer ze aan de telefoon zit maar ze hebben niets door. En daarna is het al vrij snel zo ver! Ze mag om gaan kleden.


Ik stap even de kamer uit en wanneer de deur open gaat wordt Manon met het bed uit de kamer gereden. Er zijn meteen wat meer zenuwen bij Manon en de spanning neemt nu toch wel echt toe.


We lopen door de prachtige nieuwe gang van het ziekenhuis richting de OK. Daar wordt Manon op de uitslaapkamer gereden waar nog meer vragen worden gesteld en alles wordt gecheckt en klaargemaakt voor de keizersnede.

Ricard en ik zijn dan ook al omgekleed in een OK pak en dan is het wachten tot we de OK op mogen. Ik zoek een plekje om te staan waar ik alles goed kan vastleggen maar het personeel niet in de weg sta. Om 09:26 krijgt Manon de ruggenprik en is het zover. Alles wordt klaar gemaakt voor de keizersnede. Om 09:40 kan ik het gezichtje al zien! Een sterrenkijker! Dit wisten ze niet van te voren en de gynaecoloog zegt dan ook dat het maar goed is dat ze niet vaginaal bevalt.

En daar is hij dan! Hugo is een gezonde grote jongen en laat meteen van zich horen! Trots en blij kijken Manon en Richard naar hun knappe mannetje!

De gynaecoloog denkt leuk mee met mij en roept me dan nog even wanneer ook de placenta wordt geboren. 'Ook dit is mooi om vast te leggen!' Zegt ze. Hugo wordt nagekeken en gewogen en wanneer alles gecheckt is mag Hugo lekker bij zijn ouders knuffelen.

"Ook dit is mooi om vast te leggen!"

Om 10:16 is het tijd om even afscheid te nemen voor Manon, dan gaan Hugo en zijn papa terug naar de kamer om daar te wachten op Manon.

Op de kamer kan Richard met zijn zoon knuffelen terwijl we wachten op Manon. Hugo wil eigenlijk al graag drinken en probeert dan ook steeds de tepel van Richard te vinden! Om 11:30 wordt Manon de kamer weer opgereden en geeft Ricard Hugo aan haar.

Opgelucht en verliefd kijkt ze naar Hugo! Een geboorte zonder zorgen en spanning, een gezonde grote knul in haar armen. Wat ontzettend fijn! Nog steeds wil Hugo graag drinken dus Manon legt hem aan en hij drinkt meteen! Super knap.

Om 11:38 gaat Ricard bellen om te vertellen tegen grote broer en zus dat hun broertje geboren is! Oma hoor je op de achtergrond vol ongeloof roepen -die wisten natuurlijk van niets-

En dan een uurtje later komen ze kijken! Opa’s, oma’s en grote broer en zus. Een beetje onder de indruk want het is natuurlijk wel een beetje gek, zo’n klein broertje ;) Roos wil al snel alleen maar knuffelen en kusjes geven!

Welkom lieve Hugo! Je bent in een mooi en warm gezin terecht gekomen.#fotograafzeeland #jodydeijnenphotography #babyboy #SDRZgoes #geboortefotografie #geboorte #geboortefotograaf

307 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven