De geboorte van Pip!

Bijgewerkt: 29 mei 2018
11 december kreeg ik een berichtje via Facebook van Marjolein. ‘Ik zag dat je op zoek bent naar een zwangere, maar ik ben eigenlijk op zoek naar jou!’ Schreef ze.


Al snel besloot ze dat ze graag wilde dat ik haar bevalling vast zou leggen. Zij en haar partner wonen in België, dus op 22 december rij ik richting België voor het kennismakingsgesprek. Er is meteen een leuke sfeer en ik merk dat Marjolein goed weet wat ze wil ;) Ook qua album hoeft ze niet lang na te denken. Het wordt een meisje dus ze kiest een mooie kleur roze.


In de tussentijd houden we nog regelmatig contact en het bijzondere is dat haar zus verloskundige is en de geboorte zal begeleiden!


Op 3 februari geeft ze aan dat ze nog naar een feest in Gent geweest is maar dat dat toch wel een beetje teveel was. Marjolein is dan ook al hoogzwanger maar zal niet zo snel haar rust nemen heb ik al gemerkt ;) Vanaf dan houden we wat meer contact.


Donderdag 8 februari krijg ik een berichtje dat het wat onrustig is. Lichte krampen maar toch wel al regelmatig. Ongeveer elke 10 minuten.


Ik heb zo het gevoel dat het best eens door zou kunnen zetten en rond 12 uur krijg ik een berichtje dat ze toch maar richting Terneuzen rijden! Om 0:50 heeft ze al 5 centimeter en ik ben inmiddels al onderweg naar Terneuzen en ben daar rond 01:00.


Er hangt een gezellige sfeer in de kamer. Donker met wat sfeerlicht. Marjolein praat veel tussen de weeën door maar Pieter is erg moe. Hij had nog ontzettend veel gewerkt en weinig slaap gehad en hoopte dat de bevalling nog iets later zou starten. Maar helaas, baby’s komen wanneer zij dat willen. De weeën worden echt al sterk en Marjolein roept tussendoor ‘heb ik bij Mex ook zo afgezien?!’ Af en toe een bezorgde blik van Pieter. ‘Gaat het schatje? Het komt goed zegt hij tegen Marjolein. Dat is de eerste en de laatste keer dat ik Marjolein hoor 'klagen'. Het gaat ontzettend snel en ze blijft tussendoor maar kletsen en lachen. De laatste twee centimeters vindt ze even iets zwaarder, maar verder lijkt het bijna alsof bevallen makkelijk is wanneer je naar Marjolein kijkt!


Ik moet nog lachen omdat ze het hebben over een poeltje. De zus van Marjolein en tevens de verloskundige vraagt ‘wie had nou welke tijd gezegd? Mama dacht dat ze om 4 uur geboren zou worden?' En Pieter zegt dat hij 3 uur dacht.

‘We hebben een poeltje!’

Pieter zit steeds tussen de weeën door te knikkebollen en dan hoor ik Marjolein weer roepen ‘schat?!’ Als er een wee komt omdat hij dan over haar rug moet wrijven. Dan schrikt hij op en loopt snel naar haar toe.


Tussendoor kijkt Valerie even hoe de kleine ligt. ‘Niet terugduwen he!! Zegt Marjolein voor de grap’. Ze heeft echt al persdrang en al volledige ontsluiting.

Ze wil absoluut niet liggen dus ze staat aan het bed. Wat een kracht heeft ze bij iedere wee! Zo bijzonder hoe alles instinctief gaat.


Valerie zit klaar om haar op te vangen. Ze zegt tegen Marjolein dat ze nu goed moet luisteren wanneer ze wel en wanneer ze niet mag persen. Marjolein doet dit super netjes en om 02:46 wordt kleine Pip geboren!


Marjolein perst en daar is ze. Valerie vangt haar op en geeft haar onderdoor aan Marjolein. Niemand heeft op dat moment door dat tegelijkertijd de navelstreng ook al afgebroken is! Ik ben druk met het vastleggen van het moment en zie Valerie zoeken en kijken. Al snel ziet ze dat de navelstreng niet meer intact is en zorgt ervoor dat kleine Pip even de ruimte krijgt om te ademen. Ze reageert er super snel en adequaat op. Maar Pip huilt en doet alles erg goed.


Wanneer Marjolein gaat liggen bekijken we waarom de navelstreng nou zomaar kon knappen en zien we dat deze echt heel erg klein is! Maar 42 centimeter!


‘Vandaar dat ze niet zo beweeglijk was, zegt Marjolein’

Valerie zegt zo’n korte navelstreng nog nooit eerder gezien te hebben en voor mij is dat ook de eerste keer. Als Marjolein gelegen had dan had ze het ook niet gehaald om pip bij haar te leggen! Zo kort was haar navelstreng.


Maar Pip doet het, ondanks dat ze wel heel snel alles zelf moest doen, echt enorm goed. Met grote ogen kijkt ze en ligt ze rustig bij haar mama.


Welkom lieve Pip!
#fotograafzeeland #geboortefotografie #jodydeijnenphotography #terneuzenZorgSaam #babygirl #roze #belgie @jodydeijnenphotography

1,124 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven