geboorte van Fleur

Bijgewerkt: 9 dec 2017

Zaterdag 11 juni heb ik een voicemail bericht van S. Hij wil graag wat meer informatie over een geboortereportage. Die avond bellen we even met elkaar. S en E hebben besloten dat ze toch wel graag willen dat de geboorte wordt vastgelegd. Alhoewel S er iets minder enthousiast over is omdat het een heel intiem moment is, weet hij dat het voor E wel belangrijk is en stemt hij toch in. Ze vertelde dat ze zich van de eerste bevalling van hun dochtertje niet veel meer herinnert en wil nu gewoon graag dat ze alles terug kan kijken.


Die maandag wil ik net mijn back-up fotografe berichten om wat af te spreken voor het kennismakingsgesprek. E vindt het fijn ook haar even te zien. Op dat moment krijg ik een berichtje van E binnen! Het is wat aan het rommelen en ze denken dat het wel eens zou kunnen beginnen.


Omdat we nog helemaal de tijd niet hebben gehad om alles door te spreken stel ik over de app even de belangrijkste vragen. Ik regel meteen oppas voor mijn eigen dochter en zorg dat mijn camera, oplader en kaartjes gereed zijn.

Later krijg ik een berichtje dat het toch loos alarm is en we spreken af dat ik woensdag 15 juni alsnog af om met mijn collega even langs te komen om kennis te maken en alles door te spreken.


Woensdag 15 juni ga ik dan ook met mijn collega om half 8 naar E. S is aan het werk dus die kon er niet bij zijn. E is deze ochtend gestript en ze vertelt dat ze hoopt dat de kleine zich snel zal aankondigen omdat ze het over twee weken heel erg druk gaan hebben met werk! Het zou eigenlijk niet zo goed uitkomen als de kleine midden in dat toernooi zou komen. Maar als ik naar E kijk heb ik zo'n vermoeden dat het ook echt niet lang meer zal duren. Om half 10 gaan we pas weer weg. We hebben wat belangrijke zaken besproken over de bevalling, maar eigenlijk vooral heel gezellig gekletst over onze eigen bevallingen, zwangerschappen en het moederschap. E en ik kennen elkaar van verjaardagen en stappen. Dus we zijn geen complete vreemden van elkaar maar toch is het een beetje gek voor beide dat ik bij zo’n belangrijk en intiem moment aanwezig ben. Wel merk ik dat we een ontzettend leuk en ontspannen gesprek hebben en ik ga dan ook weg met veel enthousiasme! Ik vind het super dat ze mij vragen om bij zo’n belangrijk moment aanwezig te zijn.


Mijn collega en ik zeggen nog tegen elkaar dat het vast nooit lang gaat duren.

En die nacht om 03:02 word ik wakker van mijn telefoon! Ik geef de ouders waarvan ik de geboortereportage ga doen altijd een aparte beltoon zodat ik meteen weet dat zij bellen. Dus ik schiet omhoog en neem op en heb S aan de lijn! Het is begonnen, en ze gaan nu naar het ziekenhuis. Wauw! En een paar uur eerder zaten we nog op de bank voor een kennismakingsgesprek.


Ik spreek af dat hij mij nog even belt als ze in het ziekenhuis zijn, of ze daar meteen blijven of dat ze nog thuis verder moeten wachten.


Om 03:30 belt S dat ze blijven dus stap ik in de auto! Iets voor vieren kom ik aan en hangt er een ontspannen gezellige sfeer. S en E hebben ontzettend veel lol en zelfs tussen de weeën door de slappe lach! E vertelt dat ze vanmiddag ook al zo moesten lachen omdat ze had gezegd dat ze nog voor het toernooi 'persmailtjes' eruit moest gooien, nog voor dat ze moest gaan bevallen. S had de combinatie 'persmail en bevallen' in een zin erg vermakelijk gevonden ;)


E heeft tussen de lachbuien door wel al best vervelende weeën! Ze komen nu om de twee minuten. En ze heeft veel last van rugweeën. Omdat het ontzettend druk is met bevallingen heeft ze nog geen controle gehad. Maar E en S vermaken zich nu in ieder geval nog prima. Ik moet dan ook veel om ze lachen.


Maar elke keer als E een wee krijgt, is S er voor haar. Hij masseert haar rug en dat helpt erg goed. Ik zie E naar S kijken en ze zegt opeens: Je ziet eruit alsof je naar Thailand op en neer bent gevlogen! En voor ze weer de slappe lach kan krijgen, komt de volgende wee alweer. Of ze nou buikpijn heeft van de weeën of van het lachen is mij een raadsel ;)


Op een gegeven moment zit S naar E haar buik te kijken. „Wat een toeter heb je eigenlijk!” hoor ik hem zeggen, alsof hij voor het eerst echt bewust naar haar buik zit te kijken.

Om 04:18 beginnen de weeën echt heel heftig te worden. E zegt dat S echt goed zit nu qua masseren. S vraagt of ik even twee kruisjes wil zetten met een pen op E haar rug omdat hij dan weet waar hij moet drukken! Nou dat is ook de eerste keer ;) Maar oké, ik zet twee kruisjes precies daar waar S zijn duimen heeft zitten.

Om 04:21 komt de verloskundige binnen en om 04:31 luistert de VK naar het hartje. Daarna voelt de verloskundige hoeveel centimeter ontsluiting E heeft. De kleine beweegt ontzettend veel. 4cm maar de vliezen zijn nog niet gebroken. De verloskundige wil graag weten wat de vliezen doen tijdens een wee dus wacht daar even op. Dit is een erg naar gevoel voor E.


Naarmate de tijd vordert, worden de weeën steeds vervelender. E wordt zelf een beetje stoned van de weeën. Dit had ze bij haar eerste bevalling ook maar toen dacht ze dat dit door de medicatie kwam. Nu wil E liever geen medicatie maar heeft ze toch dat wazige gevoel. „Ik weet niet hoe het is om een joint te roken, maar het zal wel zoiets zijn toch?” Zegt ze dan ook.


05:37 "Ik wist niet dat je zo high kon zijn van jezelf!" roept E. De weeën zijn goed op gang en bij elke wee wil ze graag dat alles even heel stil is zodat ze zich goed kan concentreren. Hun baby is ontzettend beweeglijk! S is benieuwd hoe ze zal zijn omdat hun eerste kindje heel rustig is.


06:00 E haar weeën zijn heftiger dan twee uur geleden, maar ze vangt ze super knap op. Ze vraagt tussendoor steeds wat meer. Ze kan het soms niet goed los laten. De verloskundige zegt ook dat ze moet gaan ontspannen en niet zo moet piekeren.


Om 06:17 moet S even weg omdat hun oudste dochtertje naar de opvang moet. Ik zie aan E dat ze het hier wel even lastig mee heeft en probeer haar wat meer te steunen. Normaal treed ik erg op de achtergrond, maar nu voelde het goed om wat meer te helpen dan dat ik normaal doe. Achteraf vertelde E dat ze dat erg fijn heeft gevonden, wat voor mij ontzettend goed is om te horen. Je moet toch altijd de situatie per keer opnieuw inschatten. Wat de een fijn vindt, kan de ander weer als onprettig ervaren. Ik vind het fijn dat ik E in die situatie heb kunnen steunen waar nodig.


06:40 de weeën zijn heftig, maar er zit wel een langere tijd tussen. De weeën lijken zelf wel langer te duren. Daar waar ze eerder vrij kort op elkaar kwamen, lijken ze nu even af te zwakken. Ik vraag me achteraf af of dat toch te maken kan hebben gehad met het feit dat S even weg was. Wellicht is ze daar onbewust zo mee bezig geweest dat ze zelfs haar weeën eventjes wat meer pauzeerde?


„Nog even een mailtje de deur uit doen hoor”

07:09 Ik betrap E erop dat ze tussen de weeën door gewoon nog een mailtje naar klanten aan het verzenden is! Ze ligt met haar telefoon in haar handen en moet lachen als ik bij haar kom staan. „Nog even een mailtje de deur uit doen hoor” zegt ze. Gek wuuf! ;)

Om 07:12 heeft ze weer een hele heftige wee en lijken ze weer wat meer terug te komen.

Om 07:24 is S weer terug! En vrij snel wil de verloskundige controleren hoe het ervoor staat. De controle doet zeer. De verloskundige breekt de vliezen van E. E heeft veel pijn van de controle omdat haar baarmoedermond nog wat verder naar achteren ligt. Dit komt omdat ze nog iets vroeger in de bevalling zit.


Tijdens de weeën is de kleine nog steeds ontzettend aan het bewegen. En weer moest ik om E lachen, omdat ze na een wee riep „ohneeeeee nog een wee? Zo snel? ….. Ohnee! Ze trapt, het is geen wee!”


Om 07:50 worden de weeën duidelijk moeilijker om weg te puffen. En E is weer wat meer high en omdat sommige dingen die E zegt grappig zijn, zie ik aan Sr dat hij soms stiekem toch wel moet lachen om zijn vrouw. E lijkt er zelf helemaal niets van mee te krijgen en is erg geconcentreerd.


Om 07:57 krijgt E persdrang. 


Om 08:14 zit E echt goed in haar persweeën en lijkt ze ook alweer een stuk helderder te zijn. Ze perst al goed mee op elke wee en het gaat zelfs veel te snel. De verloskundige moet het hoofdje even tegenhouden omdat E zo krachtig perst.


En om 08:22 wordt de kleine Fleur geboren! Ik kan dit moment erg goed vastleggen en S pakt zijn kindje zelf aan en geeft haar aan E. Daarna is er alleen maar liefde. Wat een ontzettend mooi moment en een mooie, maar vooral leuke bevalling!


Hoe S en E dit hebben gedaan vind ik echt bewonderenswaardig. S steunt E in alle opzichten en ze hebben zoveel lol samen. Ze passen ontzettend goed bij elkaar. Naast het lachen en grappen zijn er ook serieuze momenten, maar dit doen ze samen. S is echt een betrokken man en een ontzettend lieve vader. Wat een eer dat ik deze prachtige momenten heb vast mogen leggen. En ook heel bijzonder is dat er een leuke vriendschap uit is ontstaan!#Birth #Birthphotography #Jodydeijnenphotography #Goes

60 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven