Ieder kind verdient het om geliefd te zijn

Bijgewerkt: 26 nov 2019


(Inschrijven kan hier)


Mijn hart fluisterde al heel lang dat ik naar Oeganda toe moest. En toch bedacht ik al jaren iets waardoor ik er niet naartoe ging.


Totdat ik een paar weken voor de zomer besloot, ik wil dit echt heel graag en nu ga ik. Vier weken ben ik in Oeganda geweest om mee te draaien in Amecet. Een opvanghuis voor verwaarloosde kinderen, kinderen die ernstig ziek zijn of kinderen waarvan de moeder is overleden tijdens de bevalling. Mijn tijd in Oeganda was onvergetelijk, bijzonder en indrukwekkend. Amecet biedt kinderen een tijdelijke opvang, waarna de kinderen weer terug naar de familie gaan of als dit niet mogelijk is geplaatst worden bij een pleeg- of adoptiegezin.


‘Sometimes we need someone to simply be there. Not to fix anything, or to do anything in particular, but just to let us feel that we are cared for and supported.’

Hieronder een aantal korte verhalen van kinderen die opgevangen werden in de periode dat ik er was;

- Susan was drie maanden oud toen ze bij Amecet werd gebracht; ondervoed, uitgedroogd en HIV+. Ze is in de afgelopen maanden mooi gegroeid. Haar mama is overleden en haar oma gaat haar papa nu helpen om goed voor haar te zorgen.

- Innocent werd in een hutje gevonden waar hij al een paar dagen alleen was. Uitgedroogd,

ondervoed en ziek. De social workers van Amecet vonden familie van hem en zij zijn bereid

om voor hem te zorgen.

- Opio, Odongo en Okello; een tweeling van 6 jaar en hun jongere broertje van 4 jaar, werden gebracht door de politie. Ze waren gevonden in een klein donker hutje waar zij al heel lang leefden met niets. Hun handen en voetjes zaten onder de jiggers, een soort zandvlooien, die er één voor één uitgehaald moesten worden. Toen zij er net waren, liepen ze op de zijkantjes van hun voeten, zodat ze de pijn niet voelden. Ze hadden geen idee hoe ze moesten spelen met speelgoed, ze hadden geen idee wat ze moesten doen als hun naam gezegd werd. Zij leerden door heel goed te kijken naar wat er om hen heen gebeurde en dat na te doen. Voor deze drie jongens is er een familie gevonden die ze alle drie willen adopteren. Zo blijven ze toch bij elkaar.
‘Hee, ik heb er een poosje over nagedacht. Maar het lijkt me mooi om een actie op te zetten waar ik foto’s maak van kinderen en daar een bedrag voor vraag en het bedrag wat we daarmee ophalen over te maken naar het opvanghuis waar jij bent geweest’

Tijdens mijn tijd in Oeganda hield ik de mensen thuis op de hoogte door het schrijven van verhalen; www.stephaniedavidse.waarbenjij.nu en via het delen van foto’s op Social Media.


Zo raakten Jody en ik in gesprek en ontving ik op een dag onderstaand berichtje van haar:

‘Hee, ik heb er een poosje over nagedacht. Maar het lijkt me mooi om een actie op te zetten waar ik foto’s maak van kinderen en daar een bedrag voor vraag en het bedrag wat we daarmee ophalen over te maken naar het opvanghuis waar jij bent geweest’

Jody en ik kennen elkaar omdat we buren zijn. We werken allebei graag met kinderen; zij als

fotograaf en ik als leerkracht en kindercoach (@fonkelingcoaching). Samen hebben we besloten om een actie op te zetten, waarbij je voor €15,- een portret kunt laten maken van je kind in de studio van Jody. Al het geld dat we met deze actie inzamelen, wordt overgemaakt naar Amecet.


Een mooi portret van je kind + het goede doel steunen

Ik heb van heel dichtbij gezien dat er met de juiste middelen heel veel gedaan kan worden voor deze kinderen. Amecet draait op giften en met deze giften kunnen ze ervoor zorgen dat de eerste levensbehoeften gekocht kunnen worden bijv. melk voor de baby’s, medicijnen etc.Foto door: Gillissen Artwork Fotografie

Wat?

Ik maak meerdere portretten van jouw kind waar ik de 3 mooiste portretten uit zal kiezen. Deze komen in een online galerij te staan waar jij het portret die je het mooiste vindt kunt uitzoeken. Je kunt kiezen tussen een portret met een zwarte achtergrond of een portret met een witte achtergrond.


Voor het portret betaal je minimaal 15 euro. Mocht je nog extra willen doneren of misschien twee of zelfs 3 portretten willen kopen dan mag dit natuurlijk ook! Alle kinderen zijn welkom in mijn studio. Groot, klein, achter of klein kinderen, neefjes nichtjes enzovoort.


Waar?


De foto's worden gemaakt in mijn grote daglicht studio in Middelburg. De beschikbare tijden worden via de mail na de inschrijving door gegeven. En natuurlijk ook waar je dan precies moet wezen.


Wanneer?


Het weekend van 14 & 15 December.


Aanmelden kun je doen door hier te klikken.
327 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven