top of page

Toegepaste Psychologie

Toegepaste psychologie? Dat is wel heel wat anders! Dat krijg ik vaak te horen ;) En dat klopt. Naast fotografie heb ik ook echt een interesse in het gedrag van mensen. Je ziet vaak dat veel ondernemers de stap zetten om coach te worden. Dit (en ook psycholoog) is geen beschemde titel. Iedereen kan zichzelf tegenwoordig coach, psycholoog of expert noemen.

Ik wilde dit graag anders doen. Voordat ik mezelf coach (of iets in die richting) noem, wil ik ook een gedegen opleiding gevolgd hebben en dat papiertje halen waardoor je jezelf (wat mij betreft) daadwerkelijk zo’n titel mag geven. Dit staat overigens los van het feit dat ik wel vind dat er mensen zijn die zoveel werkervaring hebben en vanuit daar anderen zijn gaan helpen. Maar veelal zie ik toch wel wat anders.


Wat wil je dan doen wanneer je je opleiding hebt afgerond?

Dat is een erg goede vraag! Ik ben er nog niet helemaal zeker van. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat ik ooit stop met fotograferen. Maar het lijkt me wel enorm tof om een combinatie te kunnen maken. Als newborn fotografe zie ik bijvoorbeeld veel mama’s in mijn studio die net zijn bevallen. Rondom bevallen hangt er nog een enorm taboe. Alles moet goed zijn, je mag niet falen, niet klagen, roze wolken en je moet meteen verliefd zijn op je baby. Maar veel vaker is dit niet het geval. Ik zie mama’s (en ook papa’s) worstelen. Met zichzelf, met het trauma dat zij hebben overgehouden aan de bevalling, met het ouderschap, de slapenloze nachten, het perfect willen doen, alle adviezen die ze krijgen willen opvolgen en ervan in de war raken en het lichaam wat zij na de bevalling hebben overgehouden. Het lijkt me erg mooi om hier een stukje begeleiding in te kunnen bieden. Misschien een mooie combinatie van beide. Zo is ook mijn boudoir fotografie onstaan.


We leven in een maatschappij waar alles perfect moet zijn. We moeten een belangrijke baan hebben, een mooi huis, een mooie auto rijden, er goed uitzien en worden continu geconfronteerd met perfecte beelden van zogenaamde perfecte mensen op social media. En ook daar moeten we zoveel mogelijk vrienden hebben, likes krijgen enzovoort. Ons beeld is niet meer reëel. Als (toch wel ietwat feministische) vrouw wil ik me daar tegen verzetten. Ik wil alle lichamen normaliseren. Iedere vrouw mag er zijn, ongeacht maat, lengte, huidskleur, haar enzovoort. En ik wil graag elke vrouw uitnodigingen in mijn studio om zichzelf te vieren. Blij zijn met wie je bent en met hoe je eruit ziet. En ook daar zou ik het mooi vinden om een stukje begeleiding te kunnen bieden.


Dus al met al past deze opleiding erg goed bij wat ik nu wil en de doelen die ik voor ogen heb ;)

230 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


logozonderrand.png
bottom of page