top of page

Verschil Newborn geposeerd & Lifestyle

Wanneer je bij mij een Newborn reportage boekt en jullie kindje is geboren, dan plannen we een afspraak in. Ik zal dan de vraag stellen wat jullie ongeveer voor foto's willen. Dan is het natuurlijk wel handig wanneer jullie ook weten wat voor verschil er is.


Ik fotografeer newborn in zowel een geposeerde als een lifestyle versie. Geposeerd houdt in dat baby'tjes worden ingewikkeld (gewrapt) in doeken, geposeerd worden op de beanbag, met een zwarte achtergrond in de handen van de ouders. Bij de lifestyle versie is het losser en meer 'go with the flow'. Houd je juist van de kunstige versie van newborn fotografie? Dan is geposeerd wellicht wat voor jou. Houd je meer van lossere minder statige foto's? Dan kun je kijken naar lifestyle.


Geposeerde newborn fotografie Kan dit altijd? Nee, dat is echt afhankelijk van meerdere factoren.

  1. De leeftijd van de baby. Oudere baby's zijn vaker en langer wakker, groter en nemen niet meer zo graag de foetushouding aan, waardoor ze het geposeer minder prettig vinden. De geposeerde versie wordt vaak gedaan in de eerste 3 weken na de geboorte, en dan maakt het ook nog uit wanneer een baby geboren is. Met 41 weken of met 38-39 weken? Als ze jonger en kleiner zijn slapen ze meer en dat is het meest voordelig.

  2. Heb je een grote baby? Dan zijn sommige geposeerde opties minder mooi. Bijvoorbeeld in de handen van papa of mama.

  3. Krampjes. Sommige baby's hebben hier veel last van en vinden het lastig om dan te slapen. Dan lukt het niet altijd om babytjes te poseren.

Kom je met een oudere broer of zus?

De geposeerde versie van newborn fotografie duurt vaak langer omdat de baby moet slapen. Ik heb genoeg ruimte om te spelen, maar hou er rekening mee dat er tussendoor ook echt regelmatig gewacht moet worden. Deze reportage is echt het mooiste wanneer baby'tjes slapen.
Lifestyle versie


Bij de lifestyle versie poseren we uiteraard ook, maar dan wel meer kijkend naar wat er bij jullie als gezin past. Deze reportage is aan te raden wanneer er een oudere broer of zus (of meerdere) aanwezig zijn. Het maakt bij deze reportage niet uit of baby'tjes wakker zijn of slapen.


Go with the flow

We kunnen tijdens deze reportage meer meegaan met jullie baby en eventueel oudere kindje omdat jullie baby niet perse hoeft te slapen.


Is er niks geposeerd?

Zeker wel. Ik poseer altijd, er is alleen meer ruimte voor veranderingen. Ook duurt deze reportage vaak minder lang omdat er meer opties zijn om te poseren en te wisselen van poses.


Vind je de witte wrap mooi? Dat kan tijdens deze versie ook.

Wrappen vinden veel babytjes fijn. De geborgenheid ervan.


264 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


logozonderrand.png
bottom of page